Gör radio och film också!

Sajter har ofta även ljud och rörlig bild, vilket ställer högre krav på webbredaktörer.
Jag gick därför 2015 en radiokurs och 2013 en filmutbildning.

Fortbildning – Radioreportage – en termin 2015
Gick mellan januari och juni 2015 en kurs i radioreportage och lärde mig allt om att göra radioreportage (manus, intervjuteknik, klippning och dylikt) och att göra radiopoddar. kan således nu allt om att inkludera ljud och ljudreportage på webben också. Lärare var Stina Näslund, producent på programmet Kropp & Själ i P1.

Fortbildning – Dokumentär film – två terminer 2013
Med start i början av 2013 gick jag en dokumentär filmutbildning och i undervisningen ingick bland annat att filma och klippa film. Gjorde även en kortare dokumentärfilm, se nedan…

”Det går åt helvete” – Min film om flygrädsla
Under hösten 2013 var mitt huvudtema att göra en kort dokumentärfilm om flygrädsla och jag satte mig själv i fokus. Jag är flygrädd och i denna 13 minuters film skildrar jag min kamp igenom en flygtur till Prag. Jag har filmat allt själv och sedan klippt ihop det hela. Mitt första egna filmprojekt och det går att kika på filmen här:

Spelar en misslyckad poet i en kortfilm
Under vårterminen (2013) deltog jag dessutom som skådespelare i en liten kortfilm, som går att kika på här nedan. Det var med kort varsel jag fick hoppa in, fick manus sent kvällen innan inspelning och jag är den drömmande och misslyckad poeten som håller tal i början: